×
Clear Filters
Filter

L-Glutamine, 1000 g

2,590.00 ден

L-Glutamine, 1000 g

Глутаминот е најзастапената аминокиселина во телото и е есенцијална во формирањето на телесен протеин. Најчесто ја среќаваме во месо и животинска храна и помалце во зеленчук.

Секоја личност која е активна и прави секојдневен стрес на своето тело и организам ќе види голем бенефит од глутамин. Обновува и регенерира, опушта и дава чувство на одмореност и свежина.

Глутаминот е условно есенцијална аминокиселина која телото може да ја произведе во помали количини но тие не се доволни и надворешнмо мора да внесеме глутамин дали било преку исхрана или суплементација.

Употреба: Се препорачува да се конзумира 1 сервирање (5g), 1 – 3 пати дневно со вода или сок. За оптимални резултати користете еднаш наутро, после тренинг и пред спиење.

Препорачаната дневна доза не смее да се надмине. Додатоците во исхрана не се замена за активен начин на живот и балансирана исхрана

Состав:

1 сервирање (5 g) содржи: 100% L-Glutamine – 5 g

Состојки: 100% L-Glutamine

Пакување:

1000 g