Active Gym Curve Treadmill

Wexer Virtual Trainer

Кривата подвиќна трака на Active Gym е најперсонализираниот кардио-уред што можете да гозамислите. За разлика од класичните патеки кои ја активираат лентата со користење на електрична енергија, Active Gym Curve Treadmill работи целосно на принципот на механички погон. Колку побрзо трчате, толку побрзо се движи лентата.
Ова значи дека можете да трчате со свое темпо без да се принудувате и без да следите претходни упати.
Високо интензивниот тренинг на механичката патека е совршен начин за подобрување на физичката форма, согорување на калории и топење на вишок маснотии. Поради кривата форма и целосното придвижување со кинетичка енергија, Curve Treadmill ја тренира нервно-мускулната координација, подобрувајќи го целосниот баланс и точностана телото. Постапките вклучуваат сплет на основни движења кои се вршат со зголемена сложеност за одржливо подобрување на резултатите со дневна употреба.

Вежбите на Curve Treadmill може да се изведуваат и индивидуално и во групи, што ги прави исклучително прилагодливи за секој режим на вежбање.